среда, 9. децембар 2009.

Из наших књига



CD & књига Христос се роди
CD & book Merry Christmas

(CD Дивна Љубојевић и Мелóди, Најлепше Божићне песме Православног Истока & књига Црквено празновање Божића и Божићни народни обичаји)

Предговор
Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди!
Огањ Бадњака који пламти ових дана сведочи да је Христово вријеме тек почело. Он Који је дошао међу нас и уселио се у нас - пун благодати и истине - стално нам долази, сваког Божића, и сваког тренутка пламти у нама, обнављајући људски живот и рађајући вјечну и неугасиву вјеру, наду и љубав. Прво Његово обитавалиште биле су јасле, а од тада до краја вијека - људско срце је Његов Витлејем и мјесто гдје се рађа.
Поклањамо се Богу и Божићу на овај свети дан, у који нас је Бог походио и са нама остао, да би нас просветио и обдарио Царством Небеским, вјечним животом и радошћу Свога рођења. Ту радост нам дарује овај свети дан. Њу нам доноси Богомладенац, спајајући Бога и земљу, небо и земљу, људе са Богом и људе једне са другима.
Зато нам ништа не преостаје у овом животу него да заједно са анђелима и пастирима непрекидно прослављамо Бога оном дивном пјесмом: "Слава на висини Богу, а на земљи мир, међу људима добра воља!"
Клањајући се "Дјетету малом, предвјечном Богу", опростимо браћо једни другима, загрлимо се братском љубављу и поздравимо вјечним поздравом:
Христос се роди! Ваистину се роди!
Архиепископ Цетињски и Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије


Нема коментара: