четвртак, 09. јул 2015.

Фотијева "Библиотека" – позив на претплату...


Поштовани читаоци, љубитељи византијске књижевности!

Обавештавамо вас да је до понедељка 28. септембра 2015. године, отворен позив за претплату на први том "Библиотеке" светог Фотија Великог.

Димитрије Богдановић о овој књизи каже: 
"Од огромног је значаја за историју византијске књижевности Фотијева 'Библиотека' (Мириовивлон). То је најдрагоценија књига византијске учене прозе и уједно пример велике ерудиције и стилског мајсторства. Садржи приказе 280 књижевних дела из разних области – теологије, историје, реторике, философије, медицине, природословља... Прикази су сажети, критички и увек веродостојни – чак и у односу на стилска обележја појединих приказиваних дела; никакве једнообразности, осим основне схеме приказа, овде нема. Нарочито су важни подаци о историчарима до IX века... Библиотека се може примити као првокласни извор за историју старохришћанске и рановизантијске теолошке књижевности, као и профане писмености Византије до IX века".

Први том садржи 64 од укупно 280 кодекса "Библиотеке". Као и друге књиге у нашој библиотеци "Котва" имаће тврди повез и заштитни омот. Књига ће највише да подсећа на "Хронику – Пад Византијског царства" Георгија Сфрацеса, што значи да ће имати паралелно грчки изворник и српски превод, коментаре, илустрације и др. (индекс појмова биће објављен у последњем тому).

Цена првог тома Фотијеве "Библиотеке" у претплати износиће 1.000 дин. и у ту цену биће укључени трошкови слања књиге поштом. За оне који се изјасне да књигу желе лично да преузму у Београду претплатна цена ће бити 900 дин. По изласку књиге из штампе Књига цена књиге биће 1.800 дин. Подаци о претплатницима (пренумерантима, предуписницима) биће одштампани на крају књиге (име и презиме, место становања). 

Књига ће бити предата у штампу до 1. октобра 2015, а претплатници ће своје примерке књиге добити најкасније до 31. децембра 2015. године. 
Уплату можете да извршите: преко жиро рачуна, пост-нетом, поштанском упутницом или лично (у Београду) – како вам одговара...
За све додатне информације и поруџбине стојимо вам на располагању:
radionica@predanje.com,
predanje@mail.ru,
тел. 063/82 81 908 (радним данима од 9 до 16 часова)...

Нема коментара:

Посетите највећи каталог православних интернет презентација

Православни календар